Alba Vilanova

Jornada contra la violència masclista

Segons l’ONU, 1 de cada 3 dones ha patit abusos al llarg de la vida. Aquest any 2021 s’han registrat 12 assassinats, 11.000 denúncies per violència masclista, 804 per violació, 1.451 per abusos i el 98% de les víctimes s’han vist sense cap mesura de protecció.

La violència masclista existeix i és estructural. Cal lluitar diàriament i conjuntament per tal d’erradicar les violències. Hem de canviar les espases per roses.

Ahir vaig tenir la sort de participar en una jornada feminista organitzada per Intress en un espai d’acollida per a dones en situació de violència masclista i les seves filles i fills a càrrec. Va ser un vespre súper emocionant, envoltada de dones i criatures poderoses que han decidit tenir el control de les seves vides i d’un equip tècnic que treballa per construir un món millor on l’amor sempre guanyi. Ens vam remoure emocionalment ballant, escoltant, expressant-nos i sentint juntes. Juntes vam ser i som més fortes sempre.

Gràcies per obrir-vos i haver-me convidat a participar en la vostra jornada. Seguirem lluitant i estant compromeses per aconseguir un món feminista, una igualtat real i lliure de pors i violències.

Ens estan matant i nosaltres ens volem vives i amb vides dignes. #Niunamés 💜