Alba Vilanova

Salta per l’ELA

SxL va ser un gran esdeveniment en el meu poble (Begues) i em sento profundament orgullosa d’haver-hi pogut participar juntament amb la meva exbanda de hard rock, Hot Guns.

L’ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica) és una malaltia letal, minoritària, que en poc temps deixa els malalts sense mobilitat, fins arribar a l’extrem que no poden ni respirar ni menjar sense l’ajut d’una màquina. Actualment un veí de Begues, en Marc Paucirerol, està afectat per aquesta cruel malaltia.

La resposta de la gent que envolta, ajuda i estima el Marc no es va fer esperar. Va sorgir la idea de fer una jornada solidària per a recaptar fons i ràpidament es va posar en marxa un grup impulsor que, a través d’una excel·lent campanya a les xarxes socials, va aconseguir mobilitzar i atraure l’atenció i la solidaritat de molts beguetans i associacions locals.

Així doncs, de forma voluntària moltes associacions culturals es van implicar en la causa i es va poder promoure una part social de la jornada que va començar el dia 26 d’octubre a les quatre de la tarda, al Club de Begues.

La coincidència amb el clàssic Barça-Madrid va fer que molta gent s’acostés també a veure el partit en pantalla gegant i recolzar el seu equip.

Després del partit va començar el festival musical. Hi van participar solistes i grups de reconegut prestigi i llarga carrera musical, conjuntament amb grups de música locals. Van actuar bandes locals como Garbes i Rostolls, la Coral Ad Libitum, Violet Jessop Band i nosaltres, els més joves, els Hot Guns, i també hi van col·laborar de manera solidària artistes de la talla de Mariona Castillo, María Rodríguez -Rey, la Rock&Ríos Band, Los Gerónimo i Los Señores.

La festa va ser un gran èxit tant de participació com de recaptació. Segons ens va informar l’organització, van participar més de 1.200 persones i es van aconseguir 22.000 euros, que es van destinar a la Fundació Miquel Valls, organització sense ànim de lucre que ajuda als malalts d’ELA i les seves famílies

 

salta_ela